gravexit oldala


Go to content

Main menu:


Lángos

Kelt tészták

Lángos

Lángos vagy Hűtős lángos elkészítése


Hozzávalók:
Liszt: 1 kg
Élesztő: 5 dkg
Só: 1 evokanál
Kefír: 1 kispohár
Tojás: 1 db.
Tej: fél liter
Olaj, a sütéshez.

Elkészítés:
Az élesztőt tejben megfuttatom, majd a hozzávalókat összegyúrom, megkelesztem, darabokra csípem, széthúzgálom és forró olajban kisütöm.
Ízesíteni: Só, tejföl, sajt stb.

Megjegyzés:
E tésztát más variációban is lehet készíteni.
Pl. úgynevezett Hűtős lángost is készíthetünk belőle. Ami annyiban különbözik, hogy az élesztőt csak belemorzsoljuk
és az alapanyagokat összegyúrjuk, majd egy tálba lefedve betesszük a hűtőbe és másnapra megkel és süthető az olajban.



Back to content | Back to main menu